Monday, July 04, 2011

Oh Pinggan Kertas

today is Monday.. as usual ramai yg x bpe suke sgt ble tber hri MONDAY ni.. 
bg kami pljar MPI ni plak.. perkara utama yang paling x disukai bile mnjelang hri Isnin ialah PERHIMPUNAN.. 
sgt mmbosankan & memenatkan...
especially klu prhimpunan di luar dewan mcm hri ni..
rse mcm nk trcabut urat2 kaki dibuatnye brdiri dlm jgke mse yg agak lame.
hurmm =( =( =(

tpi entri kli ni bkan nk cter psal PERHIMPUNAN..
BUT psal kelas PSV hri ni.. sgt menggmbirakan.. =)
wlaupun pde aslnyer agk mmboringkan.. 
tpi akhirnyer kami brjaye menukar mood pmbljaran mnjdi ceria..
TEMA : PINGGAN KERTAS
ARAHAN: menghasilkan apa jua hasil seni dengan menggunakan mana-mana antara 4 bidang seni dengan berasaskan pinggan kertas..

>kredit to YUYU kerana dh mmblikan pinggan kertas utk kami ^_^

ni la antare pic yg smpat di snap: 


1. Syud n Nurin brsama hasil seni masing2.. <Lady Gaga LadyBird N Chicken>

2. Nisak yg stil x hbs2 melukis..tp still x siap2 jgk??

3.  Along n Puan Julia mmbuat pose bgge dgn hasil msing2.. 

4. CIk Yuyu n CIk Pijah turut x ktgglan juge.. Landak ke tu Pijah?? Tajam semacam je?? hehe

5. CIk Syuhada brsme SIPUT BABI Euronymous Macho


 
6. CIk Tina n Mye.. Tina dh siap.. Mye mane kau punyer ha??

7. Cik Mira ni nk mewarne ke nk brgambr??

8. jgn trkjot?? ni hasil kreativiti Hafiy taw.. 

dh x de caption.. tgk jela gmbr2 strusnyer.. ^_^










akibat sibuk snap pic kwn2 akhirnyer saye punyer yg x siap2 lg.. wawawawawa... =(

ok done!!!!! slamat berbuke kpd mereka2 yg brpuasa.. 

Sunday, July 03, 2011

Kisah Hari Ahad..^_^

hari ni hari ahad.. 3 JULAI 2011
seawal jam 8.00 pgi aku dh pon mmbangunkan dri.. dgn 1 smangat iaitu ingin menyiapkn presntation pn fazida.. tpi tbe2 teringat psal mesin basuh blok.. ble nk kuar g beli mesin basuh ni?? nti makin lame makin sibuk.. akhirnyer aku mncdangkan pde rumate utk kluar.. hasil drpd mesyuarat tingkap yg djlnkan.. kami spakat mmilih ALAMANDA sbg lokasi pilihan.. smbil2 survey mesin basuh bley gak cuci2 mate.. mmandangkan elaun buku yg bru je msok.. heehehhehehehe..

9.00 pagi:
 kol pak cik taxi.. spt biasa pak cik ksyangan kami iaitu pak cik KASSIM.. ^_^ (dye ni dh mcm    
           ayah angkat kami taw.. (kami cayunk pak cik)

11.30 pagi:
 brgerak ke ALAMANDA..

12.00 pagi: 
tiber di ALAMANDA..mmndangkan perot dh berkroncong siap nyanyi lagu dangdut lg.. maka        
                  kami tros menuju ke RASA.. menu pilihan hari ni ialah CANTONESE YEE MEE.. 
menyelerakan  sgguh.. 

12.30 pagi: 
menuju ke MPH.. masok2 pintu kedai nurin tros tnjuk kt aku buku LAGENDA BUDAK SETAN complete set punyer.. sbnarnye mmg dh lame aku crik buku ni.. cume bru skrg jmpe.. tgk harge 65.00 (termenung kejap aku) x pe g crik buku laen2.. dh hbis crik buku 1 kedai akhirnye ade 3 buku yg ade dlm tgn.. 

1. 290 nasihat untuk muslimah
2. Pengajian Sosial KPLI
3. Menjadi guru yang dirindu

b4 bayar akhirnye aku tewas jgk dgn godaan.. akhirnye buku LAGENDA BUDAK SETAN menjadi milik ku. wlaupun byk duet yg dh aku spendkan utk hri ni.. tpi stil hepi sbb mmg yg bru dpt ni duit elaun buku.. so x rugi beli buku kan??? hehehhe (ayat sedapkan hati je tuhh)


insyaALLAH.. klu ade klapangan aku akan bce prlahan2 buku ni..
but first of all aku nk hbiskan dlu buku INTERLOK aku yg dh brtangguh lame tu.. hehe

pas penat shoping, brulah kami meneruskan pngmbaraan mencari mesin basuh.. alhamdulillah stlah berunding.. dlm 2 mggu lg blok E akan mndpt 2 biji mesin bsuh bru.. horeyyyyy!!!

b4 balik kami mkn skali lg.. this time mkn KFC plak.. ksian kt nureen yg dh lame mngidam ayam2 KFC especially tart telur.. then aku sempat jgk grab 3 biji BIG APPLE.. hehe.. lame gler x mkn.. yummmy..yummmy..

biler nk balik we alls juz kol papa to pick up us at ALAMANDA.. (papa=Pak Cik Kassim)

dlm kol 5 ktorg smpai kt mktb.. alhamdulillah.. 

mlm ktorg smbung mkn KFC yg blom hbis.. slsai mkn tetibe kuar smula cter2 lame mse cintan cintun dlu... wuwuwuwuwu.. wlaupun  cter smbil gelak2 tpi dlm hati Allah je yg tahu.. mujur x mnitik air mata dpan bdak2 ni.. 

then ttbe aku teringat PINKIE??
 kt mane pinkie skrg.. 
ade lg ke? 
ke dh dibuang oleh tuannyer??
 atau  pinkie dh jd mainan anak2 buah dye mgkin??
hurmmmmmmmmmmmmmmmm???????

(sori dh x jumpe gmbr yg sbnar.. )

p/s: x byk pic yg snap.. sbb  sume x bwk beg.. so kamera pink i yg chumell tu x dpt nk dibawa skali..
hye kamera hp murah ni je yg ade.. =)

Saturday, July 02, 2011

Story from New Semester!!

ASSALAMUALAIKUM..

saye kembali lg.. utk semester baru.. smngat baru (ye ke smngat baru???)
walaupun dh hmpir 2 mggu stat sem bru.. tpi bru ni brksmpatan utk post entri bru..
bz memanjang je.. ksmpatan yg ade akan digunakan utk post something hri ni..

1. mcm x prcye kn.. msuk sem ni dh hmpir 7 sem aku duduk kt bumi IPG KPI ini.. pejam celik pejam celik dah tggal lg 2 thun je aku kt sini.. aku ingt lg mse mule2 taw dpt maktab ni.. ble dgar TEMPOH PENGAJIAN 5 TAHUN SETENGAH.. perghhh..lamenyer.. boley ke aku survive kat sini?? tmpat yg same?? org yg same slama 5 thun?? tpi alhamdulillah berkat doa semua especially mak ayah n family aku dh hmpir brjaye..juz tggal bpe tapak je lg b4 aku akan bgelar seorg CIKGU..

(berdiri same tggi, duduk same rendah dgn anak murid.. hehe)

2. sem ni aku dpt rumate bru.. mizz SYUHADA MOHD TAJUDDIN a.k.a FAMOS AMOS.. hehe..
dsbabkn rumet aku n dye akan dok luar..so kami brgabung mnjadi rumate.. mule2 kekok jgk sbb x bese dok dgn klasmate sndri..tpi lme2 ok n i think we have fun to live together.. (syud? hang fun x dok ngan aku?)

(pic wif my new rumate- abaikan insan yg kanan skali tu.. hehehe)

3. utk sem ni aku dberi amanah n tggjwab sbg KETUA BLOK E.. b4 ni juz PENOLONG je.. so skrg dh naek pangkat skit la.. msti korg kate senang kn keje jd ketua ni?? juz arah org sana sini.. tpi perghhh.. hakikatnye ALLAH je yg taw.. mcm2 dugaan n karenah penghuni yg kite akan jumpe.. tpi x pe la.. take its as challenge nabila.. u can do it.. sbg program pertama ktorg buat PROGRAM TAUTAN KASIH a.k.a ORIENTASI utk adik2 sem 1.. mule2 diorg ni senyap je.ble ckp mcm x de respon je aku tgk..tpi lastly ble mlm kebudayaan.. brulah tahu prngai diorg yg sbnar.. giler2..sempoi n sporting diorg ni..diorg buat kami semua gelak smpai guling2 atas lantai ^_^

(konfius mane 1 ketua blok ni???)

4. kebizian yang mlampau pastinya x lari dri khdupan seorg student kan? same goes wif me 4 this sem.. utk bulan julai ni je tiap2 mggu penuh dgn mcm2 program.. smua libatkan weekend plak tu.. hurmm nmpaknye sbulan la aku x balik umah.. WUWUWWUWUUWUW.. sedeynyer... mak ayah maaf kan adik yer.. bkan x nak balik tpi sem ni mmg agak padat n sendat jadual harian.. nti bulan pose insyaAllah free skit.. nti adik balik yer.. sayang mak.. sayang ayah..

(yes..i'm really homesick rite now.. mak ayah i miss uols)

5. debat?? haha. b4 ni juz dgar cte along n syud ttg pnglaman diorg join debat ni.. akhirnyer aku diberi pluang utk feel sndri mcm mane rsenye brdebat.. as usual my basic juz on public speaking.. klu debat ni kire prkare bru dlm kamus hdup aku.. mule2 mmg rse down sgt2 especialy ble aku dgandingkan dgn afifi n muaz.. diorg ni mcm hebat 1 mcm je.. idea mncurah2 ke ladang gandum,, maka jdilah kokocrunch.. aku plak stil blur2.. ape nk yg kena ckp ni?? mcm mane nk buat teks?? aku hmpir2 giveup taw!!! tpi luckily ade kwn2 yg always be at my side.. always help me.. Finally i have done it very well, i think?? ALHAMDULILLAH..
(salam perdebatan utk semua)

6. ok stakat ni dlu cte utk intro sem ni.. jumpe di laen entri.. tgn n kaki sudah terasa lenguh2.. sume gara2 larian 1 MURID 1 SUKAN 1 MALAYSIA.. pecah 5 kg lemak aku hri ni.. ptg ni aku n kwn2 brhasrat utk mnambahkan berat bdan dengan shoping mknan at PASAR MALAM.. mau join?? JUM2..
(kanan-pic b4 lari, kiri-pic after lari.. mmg berbaloi-baloi)


Thursday, May 19, 2011

Mood Study Week + Menangis

aku taw skrg ni.. aku x sptotnya bukak blog.. aku x sptotnya post ape2 entri.. n aku sptotnye sdg duduk mentelaah buku.. "Nabila mggu depan direct 4 paper.. do u realize???"

tpi x tawlah.. tbe2 aku rse yg aku kena tulis gak entri ni. aku x tahan sgt2 nk pendam.. so i need to write someting here to realese my stress.. 

firtsly, aku mmg upset sgt2 skrg ni tpi brsyukur sgt2 sbb Allah bg aku petunjuk ni.. Allah bkak jlan utk aku nmpak semua ini.. Alhamdulillah syukur sgt2.. x taw nk gmbr mcm mane prsaan skrg.. i feel like i want to cry.. (padahal mmg tgah menangis pun skrg ni).. semoga aku kuat utk terima semua ini.. 

second, aku mmg stress pasal exam sem ni.. direct 4 paper ok?? x penah sejak hmpir 3 thun aku dok sini kena mcm ni.. tpi nsib baek semua lecterur baek2.. diorg bantu kami dgn spot.. so mmg aku pakat bce spot je lah.. x de maknenye aku nk bkak buku tebal2 tu lgi.. especially anatomi... tanx to my luvly lec Cik Azi.. kamoo mmg lecterur yg terBAEKKK!! saye SAYANGGG KAMOOO.. 

so tu jela yg nk cter.. hope i will okay after write this.. sorii klu rse entri ni mcm sampah coz jiwa n otak tgah kusut n kacau skrg ni.. n ni mgkin entri terakhir aku utk sem ni.. mggu dpan habis exam tros nk balik umah.. opps terbocor rahsia sudah!! jgn gtaw en mat zin okay?? 
so mmg x dptlah nk mengupdate story2 exam.. kat umah??? baek aku tido + tgk tv.. itu yg terbaek.. hehehe

so wish u olls the best for exam especially for all IPG-ian student.. c u next semester.. 
assalamualaikum..



Thursday, May 05, 2011

Gatal Kah Aku??

sebelum aku gi basuh baju + mandi..
sje je gatal2 tgn ni nak menaip tok wat entri bru.. 

sbb dh boring sgt.. aku dgn trsangatlah rajin gi bukak blog2 yg x penah aku bkak.. haha..
ecteli x kenal pown. juz bace2 entri diorg..

antara entri yg most popular ialah pasal kahwin, tunang, gf o bf, life, family... 
tpi yg paling bez bler bace entri psal preparation org nk kahwin o tunang + saat2 cinta mula berputik..
gatal giler aku ni kan??
opss sori.. bukan gatal ok??
 juz sharing knowledge from other people..  hehe

so aku nak wish semoga bahagia utk semua skali yg bakal o sdg menempuhi saat2 bahagia dlm hidup msg2..
smoga kebahagiaan yg diperoleh berkekalan buat selamanya..
especially to my classmate Nor Julia Bt Shafiee wif Fikri Anas B Khawari
insyaAllah klu ade kelapangan aku smpai ke Bagan Serai..



tuan punyer blog macam mane pulak agaknye kan??

_____________no comments___________


Aku Nk Balik Rumahh

SORRYY
lmbat x update.. bz skit dgn last esemen + pulang ke kg halaman weekend lepas.. lame kot dpt balik umah.. dah rse mcm cuti sem plak.. dkat smggu jgk la dpt dok hang out kat umah.. 

wlaupun bru mggu lepas aku balik.. tpi tbe2 mood nk balik meronta2 lg.. kenapa ae??? persoalan tu lah yg bermaen2 dlm otak aku skrg.. hurmmmm..

mgkin sbb boring kot dok kat sini.. aku x fikir yg akn study klu aku stay kat hostel weekend ni.. n aku x kate yg aku nk study balik rumah nti.. hehe.. rse nk rest btol2 weekend ni.. (mcm la b4 ni x ckup rest kan???) almaklumla.. 19 ni dah stat paper..

first thing yg aku nk buat blik ni ialah.. nk celebrate birthday ayah n mothers day.. walaupun besday ayah 10 mei tpi mse tu 4 sure aku x de kat umah kan.. so better aku celebrate dlu.. hehe.. 

aku plan nk balik khamis.. aku nekad nk ponteng  eh silappp.. skipp kelas jumaat ni.. tpi tbe2 baek punye bdak2 ni nk buat kelas pn fazida kan.. perghhh (pinjam ayat mekti jap).. menyirap btol darah aku... sure la aku x boley skipp kelas beliau.. selaku AJK beliau yg berkaliber aku x boley la ponteng..sure la kantoi dgn ketidakberadaan aku di dlm kelas tu.. hadoiiii... mmg geram gle mser tu.. nk tmbah panas ade plak 1 suara sumbang yg bersuara: "kite dibayar elaun utk pegi kelas, bukan utk balik rumah"..x panas plak kan telinga dgr.. ok tutup citer..


utk menyejukkan hati. aku kol mak.. 
aku: "mak.. adik x dpt balik umah khamis ni.. tbe2 ade kelas plak"
mak: " x pelah.. jgn lah smpai pnteng kelas.. klu mcm tu balik hri Jumaat"

aku: "ok mak" (smbil tersenyum smpai ke telinga)

aku pun plan nk blik jumaat bas kol 2.30.. aku pun text la ju..kot2 dye bley tlg seludup aku kuar pas hbis kelas esok.. ju reply gtaw yg dye bru je lpas kena tahan kat guard.. mulai hri ni kuar peraturan bru yg x de sesiapa even dok luar x bley kuar b4 kol 2...hahha.. x rse marah.. cume rse nk gelak sampai guling2 atas lantai.. mmg terbaek la undang2 bru ni.. terbaek dri ladang to wokk.

so as the conclusion aku decide balik naek bas kul 4.30 esok.. muktamad.. sekian terima kasih.. 

info:korg tahu x knpe syrikat bas transnasional tu boley bertahan smpai skrg??
sbb ade org mcm aku nih..


Monday, April 25, 2011

HEPI BEZDAY CAYUNK!!

hepi besday to my friends Noor Farah Izzati Binti Aris.. 
wish you hepi & smile always.. stay cool n chill!!
SWEET 21 =)

(thanks 4 the nice & delicious cup cakes)




ni aku hadiahkan ko 2 biji kek hepi bezday..
jgn lupe mkn taw.. 

Sunday, April 24, 2011

Attention Please!!!

dgr sini sume org kampung..
 dgn ini sye mengisytiharkan bahawa blog cikgunabila.blogspot.com is now open to public again.. 
hehe

nk potong riben mcm ni tpi x dpt.. 

p/s: tgk mak cik tu.. hepi giler dpt tgk org ptong riben

Saturday, April 23, 2011

Nabila In Da House

hai.. i'm back.. 
hurmm..lame rsenyer x menaip di ruang entri ni.. almaklumlah sibuklah la katekan.. 
hbis je esemen anatomi tibe2 mood ber'blogging' kembali menggila.. siang mlm dok teringat nk edit blog.. 

so now inilah hasilnye.. walaupun x lah sehebat n secantik blog kwn2 yg but i'm proud of myself.. mlm td tido 3 pagi semata-mata kerana blogg ni.. hehe
bangun pagi td gagah la aku smbung edit tok wat header plak.. tp sy header kureng mnjadi.. xpe2.. nti aku tye geng2 blogger yg laen na.. 

mood: mengantuk sgt2 dah ni.. nk pi solat n tido sat.. ptg ni ade kelas menjahit wif ex-rumate ^_^

Wednesday, April 13, 2011

----------------------------------------



maaf..
 akibat kesibukan yg mlampau sem ni mghalang aku drpd tulis entri2 bru kat blog.. 
i'm sorry.. 
nti dh free aku tulis smula ok.. 
assalamualaikum..

Wednesday, February 16, 2011

BANJIR OO BANJIR..

ini ader skit pic yg smpat aku snap + edit mser bnjir kat kwsn kg aku..

1- ni kat felcra.. kami trputus hbungan 3 hri dgn dunia luar.. jalan dipenuhi dgn air sungai yg dh melimpah.. maka jadilah coco crunch>hehe..ade kaitan ke?

=) hjan lebat dlm jgka masa yg lama mybbkan air mula melimpah kat jln

=) air dh penuh kat jln.. mmg dh x bley nk lalu
=) hari ke-3 or 4.. air dh mula surut.. knderaan ringan dh bley lalu.. tpi kena tolak mcm pakcik ni..

=) sedey tgk pokok kelapa sawit yg turut tggelam.. 

2. ni plak pic umah mgse banjir kat tenang.. tempat Pilihan Raya Kecil yg bru2 ni tu.. 
sedey sgt2 tgk umah diorg.. rse mcm nk nangis tu.. 


=) punyerla dlm air.. 2 org yg tinggi cam aku kot.. >ni rumah tunang angah aku, ayu..
=) mak & ayah aku yg rajin bantu brsihkan umah ayu.. aku....................snap pic je.. hehe

=)umah jiran ayu.. hbis pokok bunga sume mati..
=) pekerja KTMB brtgkus lumus btolkan rel ketapi yg rosak akibt banjir

conclusion: mmg sedey sgt2 tgk keadaan banjir ni.. hbis semua harta benda musnah.. klu seringgit dua bley lgi tahan.. ni ribu riban kot.. semuanya musnah dlm sekelip mata.. tpi ape2 pun inilah ujian Allah..
so utk kita yg x kena banjir ni.. hulurkan bantuan & smbangan anda.. >cam iklan tv plak.. hehe

Wednesday, January 19, 2011

Kisah Aku & Dia


Aku dan dia mmg x bley dipisahkan.. pantang brenggang skejap pasti dye dh mula mencari.. Tpi tahap cemburunyer hanya Allah yg tahu.. x bley lgsung lihat aku brsama yg laen.. x beri pluang pder aku tok brsama  kwn2 lgsung...eiiiiiiiiiiii  geram jgk aku dibuatnyer..dye ingat aku ni sape.. nk dok ngadap dye 24 jam je..  kdang2 hamburan marah trlepas juga dri bibir ku ini.. tpi dye tetap setia brsama aku.. 

tpi yg aku hairan?? bila tiba prtgahan n hjung tahun dia hilang mcm tu je.. dye tgal kan aku seorg dri.. katenyer aku juga perlukan mse brsama kluarga.. ni lah yg jdi penguat smangat tok aku tros brsama dia..caring jgk dye ni.. hehe.. demi mncpaai segala impian yg dibina.. aku rela berkorban apa jua demi dia.. masa, tenaga, jiwa n raga sggop aku korbankan.. semoga dia mnghargai segala pngorbanan ni walau kdg2 ia amat pahit utk ku lalui.. segalanye untk mu...

OH ESEMEN.. 
dgrlah rintihan hati ku ini..jgnlah kau cemburui saat-saat indah aku brsama kluarga n rakan2.. berilah peluang kpdku menkmati hidup yg tenang tanpa drimu.. 

p/s: dye dlm citer di atas ialah objek yg bernama ESEMEN.. harap maklum ^_^





Monday, January 17, 2011

Semoga Dirimu Tenang di Sana

sdg leka edit repot an-nur ni..tiba2 rser rndu sgt nk dgr suara emak.. aku pon kol mak.. tenang hati saat dgr suara mak..terubat segala rndu dihati.. ya Allah bila aku dpt pulang tok brsama dgn kluarga.. sdg prbualan rancak, tiber2 mak tyer along ader telefon x?? aku ckp x der plak knape?? 

saat itu rser sejuk sluruh tubuh bila mak gtaw yg Mak Cik dh mninggal dunia.. 
Innalillahiwainnailaihirajiun.. itu je ucapan yg trkeluar dri mulutku.. 
tibe2 sgala kenangan spanjang aku menyewa bilik dirumahnye semasa blaja kat Giat Mara dulu trbayang di kepala.. segalanya spt baru brlalu smlm.. menurut mak dah lame mak cik tu mninggal.. tpi cume bru skrg kami dpt tahu sbb sjak dia brkahwin baru dia teros menetap di Pahang.. 

x sempat aku nk minx ampun n maaf ats sgala kslahan yg prnah aku lakukan.. rser brslah sgt2.. maklumlah mse tu bru je abis SPM so prangai x bape nk matured.. so mcm2 benda la yg aku wat..maafkan sye mak cik.

sye doakan semoga roh mak cik dicucuri rahmat & ditempatkan dlm kalangan org yng beriman.. 
Al-FATIHAH

Saturday, January 15, 2011

Jom Bacer

mlm tdi aku n beberapa org kwn join workshop sesi 2 PEKOMPERI.. mmg byk sgt input2 baru yg dipelajari.. bukan sje pasal muzik tpi jugak hal2 keagamaan n perkara2 yg brkaitan dgn khidpan sharian kita.. 
antara perkara menarik yg aku ingat ialah:

1. ADAB NAIK KENDERAAN:
ruper2nye selain drpd naik keta dgn dahulukan kaki kanan juga baca doa, ada jgk amalan lain yg kita bley laksanakan bagi memohon kberkatan sebelum memulakan prjalanan.. utk lebih kepastian aku dh surf tenet psal hal ini.. n inilah hasilnyer.. 
BACA 5 SURAH 6 BISMILLAH. Macam mana tue?
-Mula2 baca bismillah dan baca surah Al-KAFIRUN sampai habis,

-Baca bismillah lagi dan baca surah AN-NASR sampai habis
- Baca bismillah lagi dan baca surah AL-IKHLAS sampai habis
- Baca bismillah lagi dan baca surah AL-FALAQ sampai habis
-Baca bismillah dan baca surah AN-NAS sampai habis
 dan diakhiri dengan bismillah.



nek keta mainan ni pun kena bce doa taw..  ^_^

2. ni plak note tambahan yg aku dpt mser tgah surf tenet.. rser mcm brguna sgt2.. 


RASULULLAH S.A.W BERSABDA YANG ERTINYA : Barang siapa yang mengerat kukunya pada:

* Hari Sabtu : Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit
* Hari Ahad  : Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan
* Hari Isnin   : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat
* Hari Selasa : Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit
* Hari Rabu   : Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan.
* Hari Khamis : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit.
* Hari Jumaat : Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya
 rahmat daripada Allah Taala.






jgn jdik mcm ni yer!! lupe tros cmne cre nk ptong kuku atau mgkin dye lupe letak kat mane clipers dye.. hehe

p/s: semoga info2 ni brguna tok kite semua.. Assalamualaikum..